Waarschuwingsbericht

Inzenden van dit formulier is niet langer mogelijk.

Internationale Vrouwendag: Wie omhoog kijkt, ziet geen grenzen

Voor wie omhoog kijkt, zijn er geen grenzen. En omhoog kijken, dat deden vier Amerikaanse vrouwen toen ze zich verkiesbaar stelden nadat Donald Trump president werd. Wat was hun motivatie, welke doelen stelden zij zichzelf als vrouw in de politiek en hoe bereikten ze die doelen in een tijd waarin sociale media je kunnen maken en breken? De film ‘Knock Down the House’ vertelt hoe zij hun politieke ambitie wisten te combineren met werk en gezin. En dit vindt GroenLinks een geweldig onderwerp om samen over in gesprek te gaan. GroenLinks trapt daarom op 7 maart 2020 Internationale Vrouwendag af met een screening van deze inspirerende film met vooraf een Syrisch diner.

Diner en film vinden plaats bij AllArt, een vestzaktheater midden in Hilversum. Paula, 45 en actief voor GroenLinks: “Ik organiseer deze avond samen met enkele andere vrouwen met kinderen. Voor mij is wereldpolitiek razend interessant. Ik neem mijn partner mee omdat we er even samen uit willen en ervaren wat er belangrijk is naast ons gezin.”

GroenLinks vindt het belangrijk om te begrijpen waarom er in Hilversum relatief weinig vrouwen met jongere kinderen politiek actief zijn. Dat is  jammer, want zo mist er een belangrijke stem uit de samenleving. Hoe kunnen we deze vrouwen mee omhoog laten kijken, voorbij de grenzen van hun agenda?

Marileen Fabels, voorzitter GroenLinks Hilversum-Wijdemeren: “We praten deze avond ook met de aanwezigen over de lokale politiek, waar vrouwen nog niet voldoende deelnemen of misschien kunnen deelnemen. Ik hoop iedereen aan te spreken om dat wel te doen en in gesprek te gaan over wat van waarde is in hun leven en hoe we dat geluid kunnen laten horen. Tegelijk is het een uitnodiging om mee te doen en dat kan op veel manieren. De stem van vrouwen in de politiek is belangrijk, van jong tot oud met al hun ervaringen. Kijk omhoog, steek je hand op en doe mee. Hoog tijd voor balans en maak van mannenzaken ook vrouwenzaken.

Omhoog kijken in Hilversum

Niet iedereen hoeft meteen na te denken over een verkiesbare plaats bij verkiezingen, maar kan bijvoorbeeld wel meedenken met politieke thema’s. Dus willen wij jou vragen: wat zou jij kunnen en willen bijdragen aan de lokale politiek? En op welke manier moeten we activiteiten organiseren zodat jij er wel bij kunt zijn? De uitkomsten van dit gesprek zullen in het komend jaren gebruikt worden om de activiteiten te organiseren op momenten die goed uitkomen voor deze groep Hilversummers.

Aanmelden en reserveren

Het diner wordt verzorgd door Jude Catering, een lokaal Syrisch cateringbedrijf. Iedereen is welkom vanaf 18.30 uur; het diner begint om 19 uur. Aanmelden is nodig in verband met de catering en verloopt via bijgaand formulier. Aanmelden kan tot en met vrijdag 28 februari. De kosten per persoon zijn 22,50 euro, dat is inclusief catering en drankjes. De avond duurt tot 22.30 uur. Je bent welkom zodra de betaling binnen is! 
Heb je een allergie of dieet zoals (gluten of lactose)? Laat het ons weten, dan kan de catering er rekening mee houden. 

Betalien doe je aan GroenLinks Hilversum, NL51 TRIO 0786 8322 74.

Locatie

AllArt
Korte Noorderweg 22
Hilversum
Nederland