Participatiedebat met o.a. Linda Voortman

Op donderdag 22 juni a.s. organiseert GroenLinks Hilversum een debat over participatie met o.a. Linda Voortman en Anne van Dalen. 

Aanvang:        20.00 uur (inloop vanaf 19:30 uur)
Plaats:              De Vorstin in Hilversum
Aanmelden:  Graag aanmelden via fractie@groenlinks-hilversum.nl

GroenLinks De Vorstin

Participatie 

In Hilversum zijn ongeveer 2000 inwoners afhankelijk van een uitkering op basis van de participatiewet, vroeger de Bijstandswet. Is het prima dat dit vangnet er is of werkt dit niet meer als vangnet maar meer als een fuik? En hoe zit dat eigenlijk met al die verplichtingen die er zijn? Werken die stimulerend of kan je door alle regels niet je eigen weg volgen? 

Op dit moment vragen vier gemeenten in Nederland aan de staatssecretaris Sociale Zaken of zij mogen experimenteren binnen deze Wet. Dat wordt schoorvoetend toegelaten. Niet omdat de huidige systematiek nou zo goed werkt. Daar is namelijk geen enkel wetenschappelijk bewijs voor. Maar meer omdat de huidige staatssecretaris bang is om de regie over de Participatiewet los te laten. 

Het is echter ook in Hilversum een belangrijk onderwerp. Het gaat namelijk om een fors budget van de gemeente. Maar nog belangrijker is dat het gaat om de bestaanszekerheid van een grote groep inwoners. 

Sprekers

  • Linda Voortman is sinds 17 juni 2010 Tweede Kamerlid voor GroenLinks. Zij is specialist sociale zekerheid en heeft o.a. de participatiewet in haar portefeuille. 
  • Anne van Dalen is kunstenares en ontving in 2016 als tweede in Nederland een basisinkomen dat via crowfunding tot stand kwam.

Het debat zal geleid worden door Marleen Remmers en het is vooral de bedoeling dat de sprekers en de zaal met elkaar in gesprek gaan.

Locatie

De Vorstin
Koninginneweg 44
1211 AS Hilversum
Nederland