Nieuws van Jan Kastje

In der Begrenzung: effectief door focus

Wethouder Jan Kastje van Hilversum

In der Begrenzung zeigt sich der Meister. De vorige keer eindigde ik het mijn blog met deze woorden. Het betekent voor mij zoveel als: door te kiezen wat je gaat doen, ben je effectiever. Aandacht, energie, geld: ze zijn niet oneindig voorradig, dus moet je dingen durven laten lopen. Zodat je wat je echt wil bereiken ook voor elkaar krijgt.

Lees verder

Wethouder, waarom wil je wát bereiken?

Wethouder Jan Kastje van Hilversum

Pats boem: dan mag je wethouder in dit mooie Hilversum zijn. Namens 90.000 inwoners een stad meebesturen, je inwoners vertegenwoordigen, resultaten proberen te bereiken die in deze coalitie (HvH, D66, VVD en GroenLinks) zijn afgesproken. Wauw!

Lees verder

Leerzaam en nuttig gesprek in de Hilversumse Meent

Afgelopen dinsdagavond 16 januari organiseerde GroenLinks een buurtbijeenkomst in de Kruisdam in de Hilversumse Meent. Na een bijeenkomst in wijkcentrum De Geus, de tweede bijeenkomst waarmee GroenLinks het thema welzijn in de wijk oppakt. Uiteraard kwamen in de Kruisdam ook andere onderwerpen aan bod. Immers, de gasloze Meent en de oversteekbaarheid van de Franse Kampweg houdt de gemoederen ook (terecht) bezig. Het was een leuke en leerzame avond waarin bewoners onderling ook weer zaken van elkaar opstaken.

Lees verder

Blog Jan Kastje: Het onbehagen en de verkiezingen

Jan Kastje

In mijn vorige weblog schreef ik “We leven gelukkig in een land waar veel goed is geregeld, het mag van mij wat warmer en minder nat, maar verder is het leven hier heel goed. Dat laat onverlet dat er veel onbehagen is en dat houdt me wel bezig. Misschien een volgende keer daar eens een blog aan wijden.” Bij deze, niet dat ik volledigheid of een antwoord pretendeer, maar laat ik u meenemen in wat gedachten die mij bezighouden en de consequenties voor in mijn geval de lokale politiek. Want het onbehagen heeft en hoort dat te hebben wat mij betreft.

Lees verder

Blog Jan Kastje: Emmastraat en de visie op verkeer in Hilversum

Afgelopen woensdag, 5 oktober, kwam er dan toch nog iets onverwacht een einde aan het voornemen van het college tot tweerichtingverkeer in de Emmastraat. Een voorstel dat niet zoveel met bereikbaarheid, maar alles met een misplaatst idee te maken had. De automobilist moest rijdend vanaf de A27 naar het centrum ‘de grandeur van Hilversum’ ervaren. Pastoor Dresmé van de Vituskerk sloeg in zijn bijdrage de spijker op zijn kop: "Het gaat hier om esthetiek". "En overigens", zo memoreerde hij, "de Hilversummer die heeft meegemaakt dat de Emmastraat van tweerichting naar de huidige inrichting ging, heeft ervaren hoeveel veiliger en rustiger het daarvan werd". GroenLinks vindt dan ook dat de 1,7 miljoen die gedacht werd uit te geven aan tweerichting Emmastraat, beter kan worden besteed.

Lees verder