Werkbezoek aan ‘Anna’s Hoeve’: Een duurzame en sociale wijk?

De Hilversumse fractie van GroenLinks gaat zaterdag 25 maart op werkbezoek in de wijk Anna's Hoeve. Wij gaan tijdens dit werkbezoek een kijkje nemen in de laatste grotere bouwlocatie van onze gemeente. Wij zullen o.a. in gesprek gaan met Imke Jongkind, projectleider van de gemeente Hilversum, Mart Jan Oosterveld van CPO Almansweide, Sander Berkhout van netwerkbeheerder Alliander en Paul Hendriks van Dudok Wonen. Tijdens het werkbezoek zullen we in gesprek gaan over duurzaam wonen en over sociale woningbouw. Wij nodigen de leden van GroenLinks Hilversum uit om mee te gaan met de fractie tijdens dit interessante bezoek aan een nieuw stukje Hilversum.

Anna's Hoeve
De nieuwbouwwijk Anna’s Hoeve is de laatste grote uitbreidingswijk van Hilversum. Immers, natuur en landschap om Hilversum beperken de mogelijkheden om te bouwen. En terecht, we moeten zuinig zijn op natuur en landschap in het Gooi. Tegelijk zijn er woningen nodig, na Anna’s Hoeve wat GroenLinks betreft alleen nog binnenstedelijk door het beter benutten van de ruimte. Leegstaande gebouwen, kantoren en lege plekken zijn er nog genoeg.

Duurzaam, groen en sociaal
GroenLinks heeft onder voorwaarden ingestemd met de bouw van de nieuwe wijk onder het motto ‘Maak van de laatste grote uitbreiding iets bijzonders’: duurzaam, groen en sociaal. Nu Anna’s Hoeve vorm begint te krijgen, wil de fractie een kijkje nemen. Hoe ontwikkelt de wijk zich? Wat kunnen we nog doen voor meer duurzaamheid (gasloos?) en betaalbaarheid?

Het werkbezoek
Het werkbezoek vindt dus zaterdag 25 maart 2017 plaats. We starten om 10.30 (ontvangst) en zullen rond 13.30 uur het bezoek afsluiten. We verzamelen bij het informatiecentrum Anna’s Hoeve (clubhuis scouting, Weg over Anna's Hoeve 3).