Wie is Stan?

Na mijn studie bestuurskunde heb ik een aantal jaren als ambtenaar gewerkt, daarna in de zorg (dak- ent thuislozenzorg, verslavingszorg en psychiatrie in Amsterdam) en sinds 2010 werk ik in het onderwijs. Momenteel ben ik bestuurder van een scholengroep voor voorgezet (speciaal) onderwijs in Zeist en omgeving.

Sinds 1994 woon ik in Kortenhoef, een van de dorpen van de in het jaar 2002 gevormde gemeente Wijdemeren. In 2012 ben ik actief geworden binnen GroenLinks Wijdemeren, eerst als fractie-assistent en sinds 2014 als raadslid. We hebben in Wijdemeren de linkse krachten gebundeld en vormen samen met de PvdA de fractie PvdA/GroenLinks Wijdemeren.

Hier sta ik voor

Wijdemeren is een uitstrekte gemeente die voor 2/3-de uit water bestaat. Natuurmonumenten is de grootste grondeigenaar van Wijdemeren. We zijn omringd door kwetsbare en beschermde natuurgebieden zoals de Loosdrechtse Plassen. Er is een continue druk om aan die natuur te “knibbelen” door woningbouw, verkeer (wegen) en recreatie.  Ik wil graag opkomen voor de belangen van die natuur, voor nu en in de toekomst.