Wie ben ik?

Ik woon in Hilversum Zuid met mijn vrouw Margreet. We hebben drie kinderen waarvan er twee de deur uit zijn. Mijn achtergrond is de detailhandel. Ik heb diverse functies gehad, meestal als leidinggevende, waaronder Franchisenemer bij Oil&Vinegar. Op dit moment verkoop ik keukens en losse apparatuur bij Keukenloods in Utrecht.

Na enkele jaren geleden Jesse Klaver te zien optreden in de media werd ik gegrepen door de bevlogenheid en vooral de standpunten van Groenlinks. Het klimaat, de verdeling van welvaart en de manier waarop we met elkaar om kunnen gaan bijvoorbeeld. Nadat ik een aantal van de meetups had bezocht werd ik lid van GroenLinks. Na het bezoeken van enkele raadsvergaderingen besloot ik me aan te melden voor een bijeenkomst voor nieuwe leden. Hier ontdekte ik dat de gemeentepolitiek veel toegankelijker is dan ik dacht.

Ik ben algemeen bestuurslid en hou me bezig met de ledencoordinatie voor Hilversum - Wijdemeren. Als u vragen heeft kunt u mij altijd mailen.

Wat wil ik als bestuurslid bereiken?

Iedereen die sympathie heeft voor de standpunten van Groenlinks Hilversum - Wijdemeren moet de drempel over kunnen stappen om mee te doen en mee te denken. Lid of geen lid. Ik wil proberen bij te dragen aan een verandering van zij naar wij. Het moet denk ik voor iedereen duidelijk worden dat je wel degelijk invloed kunt uitoefenen op de gemeentepolitiek. Dat er wel degelijk naar je geluisterd word, ook al ben je geen superdebater. Er zitten echt gewone mensen in de fractie en het bestuur. Iedereen zal ten alle tijde gehoord en serieus genomen worden.

Steeds meer mensen voelen zich betrokken bij GroenLinks. Mijn functie in het bestuur is onder meer het benaderen van mensen voor activiteiten om GroenLinks steeds meer onder de aandacht te brengen. Hoe bereiken we mensen? Hoe meer mensen zich betrokken gaan voelen, hoe beter de GroenLinks-gedachte onder de aandacht kan worden gebracht. Hoe groter de kans is dat we onze standpunten terug gaan zien in het beleid van het gemeentebestuur, en uiteindelijk ook landelijk.