Klimaatneutraal

Een groene toekomst is een duurzame toekomst. Alles wat we doen moet zoveel mogelijk klimaatneutraal worden. Moeilijk, maar mogelijk. En steeds vaker rendabel. GroenLinks wil dat de gemeente daarin het voortouw neemt.

Mede op initiatief van GroenLinks wil de regio in 2030 energieneutraal zijn en zo bijdragen aan de klimaatopgave. Driekwart van onze energie gebruiken we in de gebouwde omgeving. GroenLinks zet fors in op het ontwikkelen van energieneutrale wijken en op energiebesparing bij gemeentelijk en particulier vastgoed. Dat is ook van belang om te zorgen dat onze minder rijke inwoners meekomen in de noodzakelijke overgang naar energieneutraal en gasloos wonen en werken.

GroenLinks wil de wegwerpeconomie omvormen tot de circulaire regio: hergebruik grondstoffen, minder transport en meer lokale werkgelegenheid. Een Cirkelregio Gooi en Vecht die naast het textielsorteercentrum ook concrete projecten lanceert voor bijvoorbeeld ICT-producten (mobieltjes, computers). En vooral dat gemeenten hun inkoopkracht aanwenden voor duurzaamheid, door gezamenlijk duurzaam en circulair inkopen.