Samen met de ChristenUnie heeft GroenLinks zich de afgelopen periode hard gemaakt om aan de slag te gaan met het Circusterrein. En dat lijkt gelukt!

Het Circusterrein is de laatste grote te ontwikkelen locatie waar de gemeente eigenaar is. In de vergadering is gekozen voor een ontwikkelscenario met een mix van wonen, werken en voorzieningen. In het scenario is een groot aantal woningen mogelijk. GroenLinks maakt zich daarbij uiteraard hard voor betaalbare woningen.

Amendement over tijdelijke invulling
De ontwikkeling van het Circusterrein zal jaren vergen. De Raad nam daarom met grote meerderheid een door GroenLinks opgesteld amendement aan waarin het College wordt opgeroepen om eind dit jaar een voorstel te komen voor tijdelijke huisvestingsvormen.

Omdat de beschikbare ruimte voor tijdelijke functies op het terrein niet oneindig is, is het zaak is om te prioriteren. De raad riep op om in ieder geval te voorzien in ruimte voor (huisartsen)zorg. De huisartsenzorg in Kerkelanden kampt al jaren met ruimtetekort. Terwijl goede eerstelijnszorg een vereiste is.

Eventueel tijdelijke huisvesting asielzoekers
Wat betreft de overige invulling heeft GroenLinks het College met nadruk gewezen op het verzoek van de Provincie aan de regio voor het tijdelijk huisvesten van asielzoekers. Komende maanden worden die gesprekken gevoerd. Voor GroenLinks is tijdelijke huisvesting op het Circusterrein een zeer serieuze optie. Asielopvang is een landelijke taakstelling waarbij we allen, iedere gemeente, dus ook Hilversum, aan de lat staan.

Er zit beweging in het Circusterrein. Van rafelrand tot Hart van Zuid West!