Nieuws

Kandidaten voor de gemeenteraad kunnen zich nog tot 4 juli melden!

Start politiek seizoen Hilversum

Op 21 maart 2018 zijn er gemeenteraadsverkiezingen in Hilversum en GroenLinks wil graag met een grotere en sterke fractie vertegenwoordigd zijn. We zoeken daarom kandidaten die GroenLinks standpunten kunnen presenteren en handen en voeten kunnen geven, belangstelling hebben voor lokale thema’s, volksvertegenwoordigers zijn, willen samenwerken met de leden en met de stad, en voldoende tijd hebben.

Lees verder

Linda Voortman in debat over participatie en basisinkomen

Op donderdag 22 juni organiseert GroenLinks Hilversum een debat in De Vorstin over participatie. Tijdens dit debat zal Tweede Kamerlid Linda Voortman in gesprek gaan over de manier waarop mensen die een uitkering ontvangen op basis van de participatiewet, mee kunnen blijven doen in onze maatschappij.

Lees verder

Groene Lintjes voor opnieuw drie prachtige initiatieven

GroenLinks reikte afgelopen zondag 4 juni 2017 weer drie Groene Lintjes uit. Groene Lintjes als waardering voor initiatieven die zich inzetten voor natuur en duurzaamheid in Hilversum. Dit jaar waren dat hovenier en natuurgids Randolph Pelsink, Alfred Visser van de wijngaard Zonnestraal en natuurbeschermer Jelle Harder. Op het zonnige terras van Puur Smaeck werden ze in het zonnetje gezet en werd het het feestje dat de uitreiking van de Groene Lintjes elk jaar weer is.

Lees verder

Oproep GroenLinks aan wethouder Klamer: ‘Stop met deze stadspas!’

Arjo Klamer

GroenLinks is groot voorstander van de invoering van een stadspas waarmee minima in Hilversum makkelijker toegang krijgen tot voorzieningen. De manier waarop SP-wethouder Klamer de pas nu in wil voeren is volgens GroenLinks-raadslid Marleen Remmers echter totaal verkeerd. Daarom roept zij de wethouder op maar te stoppen met de invoering van deze pas.

Lees verder

Wie nomineer jij dit jaar voor het Groen Lintje?

De drie winnende initiatieven Groene Lintje 2016

Ook dit jaar organiseert GroenLinks weer samen met de Gooi en Eembode de uitreiking van de Groene Lintjes. De komende weken gaan wij weer op zoek naar duurzame en groene initiatieven die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Weet jij zo'n initiatief? Nomineer deze dan voor het Groene Lintje!

Lees verder

Raadhuis Hilversum, ‘een icoon inspirerend tot duurzaamheid’

Start politiek seizoen Hilversum

Dat was afgelopen donderdag 20 april de rode draad tijdens het GroenLinks Voorjaarsdebat in de raadszaal van het Raadhuis van Hilversum. Het Raadhuis is één van die Rijksmonumenten die terecht als een ’icoon’ wordt betiteld. Tegelijk is het ook een functionerend kantoorgebouw. Een glazen stolp over het meesterwerk van Dudok plaatsen, is daarom geen optie. Hoe zorg je dan dat het Raadhuis duurzamer wordt? Het heeft bijvoorbeeld een jaarlijks gasverbruik gelijk aan dat van 200 nieuwbouwwoningen. Er zijn gelukkig veel duurzaamheidsmaatregelen mogelijk met behoud van het iconische karakter van het gebouw. Op weg naar een klimaatneutraal Hilversum heeft een duurzaam Raadhuis daarom een enorm inspirerende waarde. 

Lees verder

Pagina's