brand buurtcentrum de lelie

Brand in buurtcentrum De Lelie

Afgelopen woensdagmiddag woedde er een felle brand in buurtcentrum De Lelie. Gelukkig kon iedereen die daar op dat moment binnen was het pand veilig en op tijd verlaten. In de nacht van woensdag is het vuur – blijkbaar – weer opgelaaid. De brandweer heeft de achterkant van het pand uit voorzorg gesloten uit angst voor instortingsgevaar. GroenLinks-raadslid Marleen Remmers ging vrijdag samen met een betrokken buurtbewoner/vrijwilliger poolshoogte nemen bij de ravage. Lees hier haar korte verslag.

'Ik loop samen met Otti van Diermen langs de resten van het pand. Ik ontmoette Otti ook tijdens mijn bezoek aan dit buurthuis afgelopen november (red: lees hier het verslag) Toen vertelde zij vol enthousiasme over alle activiteiten die in De Lelie werden georganiseerd voor jong en oud. Het perceel is nu echter afgezet, de brandlucht is nog te ruiken. Zij is aangeslagen door wat er gebeurd is. Het buurthuis waar veel buurtbewoners goede herinneringen hebben opgebouwd is onbruikbaar. Gelukkig wordt er van vele kanten hulp geboden, maar Otti’s grote angst is dat er geen nieuw buurthuis voor in de plaats gaat komen'.
 
Maar uit mijn gesprek met Otti blijkt dat voor de vrijwilligers het eerste punt van aandacht vooral is om ervoor te zorgen dat de activiteiten voor de buurtbewoners door kunnen gaan, onder een ander dak. Hoe dat verder moet? Daar gaat wethouder Van der Want mee aan de slag. Daarnaast willen zij dat er onderzoek gedaan wordt naar de oorzaak van de brand en de stand van zaken van de elektriciteit. 

Ik spreek met Otti af dat we regelmatig contact zullen houden. Wethouder Klamer (verantwoordelijk voor de buurten & het welzijnswerk) heeft meermalen gezegd dat er in Hilversum geen buurthuis dicht zal gaan. En hoewel hij deze brand uiteraard op geen enkele manier voorzien heeft, zullen we hem aan zijn woord houden. Er moet gezocht worden naar goede huisvesting voor alle activiteiten van De Lelie!'