De lampjes, geleverd door Antilope en Van Beek, zijn onder andere uitgedeeld bij de Kerkbrink, bij Mout, bij de fietsenstalling Zeedijk en we zijn van plan de actie begin volgend jaar te herhalen met de overgebleven lampjes.

De fietslampjesactie dateert uit de tijd dat er gezocht werd naar een geschikte locatie voor een overdekte fietsenstalling. GroenLinks en de ChristenUnie wilden de vaart erin houden; wat uiteindelijk leidde tot de prachtige stalling aan de Herenstraat/Zeedijk.

Komend jaar staan er ook belangrijke fietsmomenten op de politieke agenda. Zo wordt er gewerkt aan een overkoepelend fietsplan, maar ook aan projecten zoals de herinrichting van de Kerkbrink, de Gijsbrecht en het Stationsgebied.

Allemaal projecten waar de fietsvriendelijkheid en fietsveiligheid belangrijk is. Uiteraard houdt de fractie een oogje in het zeil. Goed om te vertellen dat we als fractie bij fietszaken korte lijntjes hebben met de Fietserbond.

Bij het uitdelen vroegen we de fietsers naar hun plannen en tips voor een (nog) fietsvriendelijker Hilversum. Hier kwam goede informatie uit die we meenemen naar de raad. Heb jij ook tips? Of vragen? Mail het de fractie!