Met de Teller laat de gemeente zien hoeveel woningen voor een- en tweepersoonshuishoudens er al zijn gebouwd, hoeveel er zijn opgenomen in de bestemmingsplannen en hoeveel er op korte termijn kunnen aankomen. Veel jongeren en jonge stellen in Hilversum zijn op zoek naar een woning die bij hen past. En ook ouderen zijn steeds vaker op zoek naar een kleinere woning. Van de 1000 woningen wil het college dat er zoveel mogelijk in deze coalitieperiode gebouwd worden. Voor het overige zorgt de gemeente dat ze zijn opgenomen in de bestemmingsplannen.

Tussenstand

Te zien is dat er al 575 woningen gebouwd zijn en dat er al 133 in vastgestelde bestemmingsplannen zijn verwerkt. Dat maakt de tussenstand 708. Daarnaast is er nog een groot aantal projecten dat er op korte termijn aan zit te komen, die ook bijdragen aan de 1.000 woningen. Het gaat om 1.504 woningbouwplannen en 186 woningen die in deze coalitieperiode worden opgeleverd. Dat maakt dat de totale tussenstand van de Teller van Heller op 2.398 woningen staat.

Wethouder Bart Heller (Wonen): “Ik ben erg trots dat we de doelstelling lijken te gaan halen. Juist de groep van een- en tweepersoonshuishoudens zal hier profijt van hebben. Deze teller laat zien dat we goed op weg zijn, maar we zijn er nog niet. Ik blijf er bovenop zitten dat we minimaal de 1.000 woningen halen.”