Fractievoorzitter Jan Kastje en de drie winnaars van de groene lintjes 2017

Groene Lintjes voor opnieuw drie prachtige initiatieven

GroenLinks reikte afgelopen zondag 4 juni 2017 weer drie Groene Lintjes uit. Groene Lintjes als waardering voor initiatieven die zich inzetten voor natuur en duurzaamheid in Hilversum. Dit jaar waren dat hovenier en natuurgids Randolph Pelsink, Alfred Visser van de wijngaard Zonnestraal en natuurbeschermer Jelle Harder. Op het zonnige terras van Puur Smaeck werden ze in het zonnetje gezet en werd het het feestje dat de uitreiking van de Groene Lintjes elk jaar weer is.

In samenwerking met de Gooi en Eembode heeft GroenLinks alweer voor het zevende jaar Groene Lintjes inwoners van Hilversum gevraagd mensen aan te reiken. Mensen en initiatieven waarvan zij vinden dat ze een Groen Lintje verdienen. Omdat ze helpen om natuur en duurzaamheid in Hilversum verder te brengen. Op een creatieve of vernieuwende maar meestal inspirerende manier. 

Dit jaar werden er vier mensen genomineerd. Aernoud Olde, onder andere (mede) initiatiefnemer van Hilversum Verbonden en energiecoöperatie Hilverzon. Hovenier Randolph Pelsink, die met de natuur meewerkt en geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt. Die zich daarnaast als natuurgids bij de Vrienden van het Gooi en als vrijwilliger voor de Costeriustuin inzet. Alfred Visser, die de wijngaard Zonnestraal heeft opgezet, deels als onderneming, maar vooral ook als sociaal bedrijf met ruimte voor natuur. Tot slot werd genomineerd Jelle Harder, natuurbeschermer van het eerste uur in Hilversum en de regio. 

Eigenlijk was de jury met daarin Stefan van Hees van de Gooi en Eembode en fractievoorzitter GroenLinks, Jan Kastje, er snel uit. Alle vier genomineerden hebben hun eigen unieke inzet en dat wil je honoreren. En zo geschiedde, immers Aernoud Olde is reeds lid van ‘de orde van de Groene Lintjes’, hij kreeg reeds in 2010 deze onderscheiding. Wij zijn verheugd dat we er dit jaar weer drie nieuwe ‘Groene Linters aan toe mochten voegen. Een bewijs immers dat natuur en duurzaamheid leeft in Hilversum.