Aanstaande zondag, 5 juni, is het wereldmilieudag en vindt de uitreiking van het Groene Lintje plaats. GroenLinks, in samenwerking met de Gooi en Eembode, spelt dan drie genomineerden het Groene Lintje op de revers. Een onderscheiding voor getoonde inzet voor een duurzaam en groen Hilversum. De Groene Lintjes worden uitgereikt na een oproep in de Gooi en Eembode om bedrijven en organisaties in Hilversum daarvoor te nomineren. De Groene Lintjesregen vindt vanaf 16.00 uur plaats bij ‘Puur Smaeck’ aan de Kampstraat in Hilversum.

GroenLinks en de Gooi en Eembode hebben een aantal inzendingen beoordeeld. Daarbij is bijvoorbeeld gelet op creativiteit en of het initiatief anderen aanzet tot meedoen. De drie genomineerden voor het Groene Lintje zijn dit jaar, de ‘Projectgroep Duurzaamheid en Ecologie Anna’s Hoeve’, de ‘Vrienden van het Gooi’ en de ‘werkgroep Raabos’.

De Projectgroep Duurzaamheid en Ecologie Anna’s Hoeve, is een initiatief van Eco-mission en heeft creatieve plannen voor een ecologische buurt in de nieuwe wijk Anna’s Hoeve. De Vrienden van het Gooi zijn genomineerd omdat zij zich al jaren inzetten voor de natuur en vasthoudendheid mag ook worden beloond. De werkgroep Raabos heeft ook een lange staat van dienst. De werkgroep heeft het initiatief genomen het Raabos bij het Goois Natuur Reservaat onder te brengen. Dat geeft garanties voor behoud en beheer van het Raabos.