Voor het derde achtereenvolgende jaar gingen leden van de Christen Unie en GroenLinks op pad om fietsers in Hilversum een compliment te geven. Deze traditie ontstond toen drie jaar geleden het college automobilisten die met de auto naar de binnenstad kwamen beloonde met een gratis parkeerkaart in de parkeergarages.

Wat Christen Unie en GroenLinks betreft een absoluut verkeerd signaal. Samen besteden we veel aandacht aan meer mogelijkheden voor fietsparkeren, het weren van auto’s uit de binnenstad, en meer veiligheid voor fietsers.

De afgelopen periode is er dankzij onze gezamenlijke inzet veel gerealiseerd voor fietsers. Er zijn veel meer mogelijkheden gekomen om fietsen goed te stallen in de binnenstad. En tegelijkertijd blijft er nog genoeg te doen de komende periode; Maar dit is nog niet voldoende, is onze gedachte. "Er zou wat ons betreft veel meer ingezet moeten worden op grootschalige indoorfietsparkeergelegenheden." Dat er nog genoeg te doen is wordt opnieuw bewezen door het artikel in de Gooi en Eemlander over de koopzondagen in het 1e kwartaal van 2018. Gesteld wordt door de citymanager dat in die periode de koopzondagen niet zo heel erg veel bezoekers zullen ontvangen. Hij suggereert – opnieuw – om het parkeren gratis te maken. Wat ons betreft; niet doen!

De actie is ondersteund door

http://www.vanbeektweewielers.nl
https://www.antilope.nl
https://www.fietsenwinkel.nl
http://roothwielersporthilversum.nl