Zaterdag 9 december heeft GroenLinks Hilversum de campagne voor de gemeenteraadsverkiezingen gelanceerd met de opening van het campagnepand aan de Leeuwenstraat. Tijdens de feestelijke opening presenteerde lijsttrekker Jan Kastje de prioriteiten van GroenLinks voor Hilversum voor de komende jaren: 1.000 nieuwe jongerenwoningen in en om het centrum, zon op alle daken en het welzijnswerk terug in de buurten. Ook konden de bezoekers kennis maken met de top 11 van de kandidatenlijst.

Campagnepand
Het campagnepand aan de Leeuwenstraat zal de komende maanden het kloppende hart zijn van de campagne van GroenLinks voor de gemeenteraadsverkiezingen. Hilversummers kunnen er terecht met ideeën voor de stad en in gesprek gaan met de kandidaten. Er zullen verder themabijeenkomsten en debatten georganiseerd gaan worden en het zal de uitvalsbasis zijn voor de vele acties in de stad.

Prioriteiten voor Hilversum
In het verkiezingsprogramma van GroenLinks kunnen de Hilversummers lezen wat onze plannen zijn voor hun stad. Een belangrijk punt is de verbetering van de woonsituatie van jongeren. Wij zetten daarom in op 1.000 nieuwe jongerenwoningen in en om het centrum. Daarnaast zet GroenLinks in op veel meer zonnepanelen op de daken. Van zowel gemeentelijke gebouwen, bedrijven als ook particulieren. De aanpak van de klimaatverandering begint namelijk hier, in onze eigen gemeente. Verder wil GroenLinks het welzijnswerk weer terug brengen in de wijken. Dit doen we door welzijn in wijken anders te organiseren en er meer budget voor uit te trekken.

Sterke lijst
Om al deze veranderingen in gang te zetten heeft GroenLinks een sterke lijst met kandidaten. Deze wordt aangevoerd door de huidige twee raadsleden: Jan Kastje en Marleen Remmers. Op drie staat Arie Poels, 26 jaar oud en tot voor kort landelijk secretaris van GroenLinks jongerenorganisatie Dwars. De vierde plek op de kandidatenlijst is voor huidig commissielid en verkeersspecialist Frank Kool. Op nummer 5 staat oud-journalist en videomaker Peter Veenendaal.

De complete top 11 van de kandidatenlijst ziet er als volgt uit:

 1. Jan Kastje
 2. Marleen Remmers
 3. Arie Poels
 4. Frank Kool
 5. Peter Veenendaal
 6. Lex van Waarden
 7. Maija Klamer
 8. Jos van Drogen
 9. Hubert van Mastigt
 10. Fleur Boesveldt
 11. Reijer Lomans