Hilversum is een gemeente waar veel jongeren willen wonen. Er zijn voor jongeren echter bijna geen betaalbare woningen te vinden. Daarom wil GroenLinks de komende vier jaar 1.000 nieuwe jongerenwoningen in Hilversum. Deze woningen moeten verdeeld worden over minimaal drie binnenstedelijke locaties, want de natuur mag niet ten koste gaan van woningen.

De combinatie van een levendig centrum, rustige woonomgeving en de goede bereikbaarheid van steden als Amsterdam en Utrecht maken Hilversum een populaire woonplaats onder jongeren. Het aantal betaalbare woningen voor jongeren blijkt echter totaal niet aan te sluiten aan de grote vraag.

GroenLinks vindt dat Hilversum een stad moet zijn waar jongeren welkom zijn. "Jongeren die opgroeien in Hilversum moeten de mogelijkheid hebben om in Hilversum te blijven wonen. Daarnaast zorgen jongeren voor een levendig Hilversum en zijn jongeren de komende jaren keihard nodig: in de zorg, in de winkels, op het Mediapark", aldus GroenLinks-fractievoorzitter Jan Kastje.

De bouw van jongerenwoningen mag volgens GroenLinks niet ten koste gaan van de mooie natuur in en rond Hilversum. Dit is ook absoluut niet nodig. Er zijn binnen Hilversum genoeg plaatsen die kunnen worden gebruikt voor het creëren van nieuwe woningen. GroenLinks wil jongerenwoningen bouwen op minimaal drie binnenstedelijke locaties, liefst in en om het centrum.

GroenLinks ziet daarvoor mogelijkheden op het KPN-terrein bij de Gooise Brink, het Circusterrein (Diependaalselaan) en de Noorderweg (voormalige Leen Bakker). Jan Kastje: "We hebben het hier over drie locaties rond het centrum van Hilversum waar sprake is van leegstand of braakliggend terrein. Het is zonde om deze ruimte niet te benutten voor de bouw van jongerenwoningen."

Het realiseren van jongerenwoningen zal voor GroenLinks één van de speerpunten zijn bij eventuele coalitie-onderhandelingen na de verkiezingen op 21 maart 2018.