Start politiek seizoen Hilversum

GroenLinks Voorjaarsdebat: Raadhuis Hilversum, icoon bij de (duurzame) tijd?

GroenLinks Hilversum organiseert 20 april een debat over verduurzaming van het Raadhuis. Dit prachtige monument is een belangrijke icoon van Hilversum, maar hoe kan ook dit gebouw bijdragen aan 'Hilversum, klimaatneutraal'? Kom 20 april naar het Raadhuis en discussieer mee!

Het Raadhuis van Hilversum, ontworpen door Dudok, is midden jaren negentig geheel gerestaureerd gericht op behoud van de oorspronkelijke toestand. Het jubileumboek dat ter gelegenheid van de restauratie werd uitgegeven, spreekt van een “icoon voor eeuwen”. Maar is dat wel zo? Het Raadhuis staater anno 2017 prachtig bij, maar is qua arbo, comfort en energiegebruik niet meer van deze tijd.

GroenLinks is een aanjager geweest in het streven naar een klimaatneutraal Hilversum. Er is nog veel lef, innovatie en inspiratie nodig om daar te komen en de gemeente heeft daar een geloofwaardige voorbeeldrol in te spelen. Geen ander gebouw is geschikter als aanjager en inspirator voor klimaatbeleid.

Op verzoek van GroenLinks komt het college van B&W van Hilversum in het tweede kwartaal van 2017 met een onderzoek en voorstel van aanpak voor het klimaatneutraal maken van het Raadhuis. GroenLinks pleit ervoor om juist bij het Raadhuis lef, ambitie en innovatie te tonen. Mét behoud van de exceptionele kwaliteiten van het gebouw en tegelijk met oog voor de toekomst. Een duurzaam icoon voor eeuwen!

Doe mee met dit informatieve debat, met medewerking van:

  • Ilse van den Berg, architect en duurzaamheidsadviseur bij De Groene Grachten, een bureau dat laat zien dat er veel mogelijk is en ondertussen veel ervaring heeft bij het verduurzamen van monumenten.
  • Huub van de Ven, specialist conservering en restauratie bij de Rijksdienst Cultureel Erfgoed en in die hoedanigheid eerder betrokken bij adviezen over duurzaamheid en monumenten in Hilversum.
  • Kim van Kampen, eigenaar van Kastanje Vastgoed BV. in Hilversum en als ontwikkelaar ervaren met allerlei bijzondere gebouwen bij de tijd brengen, duurzaam, maatschappelijk en herkenbaar.

​Het debat vindt plaats op donderdagavond 20 april 2017 vanaf 20:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur). Uiteraard in de Raadszaal van ons mooie Raadhuis.

De toegang is vrij. Maar we willen wel graag dat u zich aanmeld via het e-mailadres: fractie@groenlinks-hilversum.nl