Wat een mooie avond beleefden wij op zaterdag 7 maart. Wij hebben erg genoten. Van de aanwezigen, van de gesprekken, van de film, van het eten en van de locatie. 

Deze avond hebben we georganiseerd we omdat we verder willen kijken. We kijken naar Hilversum in 2040, hoe onze gemeente er dan uit moet zien. Hoe oud ben jij dan? Hoe zie jouw leven er dan uit? Wil je dan niet ook in een gemeente wonen die past bij jouw idealen?

  • Fysiek en qua leefklimaat: willen we die groene gemeente blijven en hoe doen we dat?
  • Willen we die kindvriendelijke gemeente blijven waar kinderen veel keuze hebben in onderwijs en waar ze veilig zelfstandig naartoe kunnen?
  • Willen we een gemeente zijn waarin mensen die pech hebben, ook overeind kunnen blijven?
  • En willen we voldoende woningen hebben waar mensen graag wonen, ongeacht hun leeftijd en mogelijkheden?

GroenLinks wil met jou een stap maken in de richting naar dit Hilversum van 2040. Want voor de invulling van die visie hebben we jou nodig. Vrouwen en mannen van alle leeftijden en met diverse ervaringen. Zodat Hilversum een inclusieve en diverse afspiegeling van Nederland is. Om je te betrekken bij deze keuzes, nodigen we je uit om steeds mee te denken. En mee te organiseren.

Op deze avond hebben we samen gegeten en gekeken naar de film Knock Down the House. Omdat we de rol van vrouwen belangrijk vinden, willen we vaker samen die inspiratie zoeken dan eens per jaar. Heb je suggesties voor films of wil je op een andere manier meepraten over een inclusieve samenleving? Dan horen wij heel graag van jou!

Meer filmWe begonnen de avond met een filmpje. Dit filmpje wordt ingesproken door Cynthia Nixon. Misschien ken je haar nog uit Sex and the City. Ze is sindsdien de politiek ingegaan. 'Be a Lady, they said'.  
Vond je dat een heftig filmpje, kan dat niet in Nederland? Op vrijdag 6 maart werd dit filmpje gelanceerd door Tweede Kamerlid Kathalijne Buitenweg.

Een aanrader wie hierover verder wil lezen, is het boek De ZIJkant van de macht, van Julia Wouters. Over vrouwen uit alle politieke partijen die zich uitspreken over hoe zij zijn gezien, bejegend, benaderd en ook in de hoek gezet doordat ze vrouw zijn en zich in een mannenwereld manifesteerden. Bijgaand tref je de QR-code die je kunt scannen met je telefoon om de kern van dit boek te lezen. Of ga naar https://juliawouters.nl/tijd-voor-een-politieke-vuist/.

Actie?!
We hebben voor de film gesproken over wat feminisme voor ieder van ons betekent en we hebben verschillende mooie verhalen gehoord. Wat we niet hebben besproken is 'wat kunnen we zelf doen', welke actie kunnen we oppakken? Aanwezig GroenLinks-bestuurslid Melody heeft ons enkele mooie inzichten gegeven; maak een groep en help elkaar. En ook; leer van elkaars verschillen. Want zoals we zaterdag zeiden, het gaat niet om dat vrouwen hetzelfde zijn als mannen. Het gaat erom dat vrouwen gelijke kansen krijgen. We willen hier vanuit GroenLinks Hilversum samen aan werken. Onze actie is dan ook om te kijken hoe en wat we hieraan kunnen doen.

Maar we hebben ook een vraag aan jou: wat is jouw actie?

  • Wat doe jij al, waar kunnen anderen van leren?
  • Wat kan jij doen?
  • Wat zou jij willen doen?
  • Waar zou jij aan mee willen doen?

Laat je dit in een reactie aan ons weten? Je bereikt ons via sara.steenkamp@groenlinks-hilversum.nl

Wat we in ieder geval willen doen is vaker een evenement in het kader van feminisme en diversiteit organiseren. We houden onze leden op de hoogte via onze emails. Ben je (nog) geen lid? Volg ons dan op facebook of instagram