Het bestuur van GroenLinks in Hilversum draagt met genoegen Jan Kastje voor als de lijsttrekker voor de gemeenteraadsverkiezingen 2018. Hij is een ervaren politicus en heeft er zin in om samen met een ambitieus team meer werk te maken van een duurzaam, zorgzaam en levendig Hilversum. Op de algemene ledenvergadering van 28 september 2017 worden tevens de andere kandidaten gepresenteerd en zal de lijst door de leden worden vastgesteld. Op de tweede plaats op de lijst staat het breed gewaardeerde huidige raadslid voor GroenLinks, Marleen Remmers.

“Hilversum is nooit af, het kan en het moet nog duurzamer, met meer oog voor de kwetsbare mens om ons heen”, aldus Jan Kastje. "GroenLinks staat voor het groen en landschap van Hilversum en deze prachtige regio. Tegelijk komen er nieuwe uitdagingen op ons af. Zo is er meer woonruimte nodig, zodat er voor iedereen, en vooral ook voor jongeren in Hilversum, duurzame en betaalbare woningen bij komen. Bouwen in de natuur om ons heen is wat GroenLinks betreft echter geen optie. We moeten dus vooral meer bouwen in en om het centrum. Maar er zijn nog meer uitdagingen. Hoe gaan we beter voor onze kwetsbare inwoners zorgen? Hoe bouwen we met buurten en wijken weer een goede structuur op die ruimte laat én tegemoet komt aan wat de inwoners nodig hebben? Hoe zorgen we voor een levendiger en diverser Hilversum met meer beleefbare cultuur? En wat denk je van de eventuele herindeling van gemeenten die op deze regio afkomt? Genoeg te doen de komende jaren en ik heb er zin in om dat met een goed GroenLinks-team aan te pakken!”

Het bestuur van de afdeling is bij monde van voorzitter Johan van Damme verheugd over de  voordracht van Jan Kastje als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen: “Jan heeft de afgelopen twee raadsperioden bewezen dat het politieke spel in zijn haarvaten zit. Hij heeft een groot draagvlak binnen en buiten de gemeenteraad. Hij heeft laten zien een fractie te kunnen leiden en de samenwerking met andere fracties te kunnen aangaan om iets te bereiken. Jan heeft kennis van en ervaring met veel domeinen en heeft een sterke overtuigingskracht. Hij heeft visie, komt met innovatieve ideeën en kan deze ook in gang zetten. Hij weet kwalitatief hoogstaande mensen om zich heen te verzamelen en hen op een ‘leerspoor’ te zetten. Hij daagt uit en verbindt. Op deze manier investeert Jan in de kwaliteit van de GroenLinks fractie op korte en op langere termijn. Na acht jaar fractievoorzitterschap heeft Jan er zin in om nog éénmaal de kar te trekken, maar hij ambieert bij collegedeelname ook zeker het wethouderschap.”