Voor de leden is Jos geen onbekende binnen GroenLinks Hilversum en Wijdemeren. Tot dit moment was hij secretaris van het afdelingsbestuur en hij was de campagneleider tijdens de laatste gemeenteraadsverkiezingen. Hij gaat samen met commissielid Reijer Lomans de portefeuille van Arie binnen de fractie op zich nemen.

Jos geeft aan dat hij zich met veel enthousiasme gaat inzetten voor de Hilversummers. “De gebeurtenissen van dit jaar vragen om een duurzaam en links geluid. De coronacrisis laat zien zien dat de kansenongelijkheid in Nederland groot is. Mensen die het al moeilijk hadden om rond te komen worden onevenredig geraakt door deze pandemie. Vooral jongeren zullen hiervan nog jarenlang de gevolgen merken. Het is daarom belangrijk dat er niet een verloren generatie ontstaat. Daarnaast is racisme en discriminatie een realiteit waar velen in Hilversum dagelijks mee te maken hebben. Dit zijn mensen waar ik mij voor in wil zetten.”

“Maar ik ben van nature een positief mens”, zegt Jos. “Ik geloof in de veerkracht van mensen en zie om mij heen mensen die veel impact hebben op hun omgeving. Ik wil graag met deze Hilversummers in gesprek om te horen wat hen bezig houdt en te komen tot oplossingen. Dus neem contact met me op en we maken een afspraak.”

Je kunt Jos ook volgen op Twitter en Instagram. Hij zal daar veel delen over zijn activiteiten als raadslid.