Wat een geweldige overwinning hebben we behaald! 5008 Hilversummers hebben ons hun stem gegeven, waarmee we 5 zetels hebben behaald voor de komende vier jaar. 3 zetels erbij, dat is echt een grote sprong voorwaarts. En zo voelt dat ook. Als vierde partij in Hilversum zullen we ons de komende jaren constructief en gedreven inzetten voor de idealen van GroenLinks.

We kijken terug op een zeer geslaagde campagne. Onze verkiezingsthema’s sloegen duidelijk aan:

  • Duurzaamheid, van oudsher natuurlijk echt een GroenLinks thema, wordt ondertussen ook omarmd door D66 en CDA. Met de CU trokken we al veel langer op dit thema op. En zelfs de VVD lijkt ervan doordrongen te zijn dat we echt meer tempo moeten maken met het energieneutraal maken met Hilversum.
  • 1.000 jongerenwoningen; dat bleek tijdens al onze gesprekken niet alleen van belang voor de jongeren zelf, maar ook voor mensen die de link legden met de arbeidsmarkt; wie gaat er straks in onze zorg werken, voor onze klassen staan, wil onze politie-agent zijn, als zij niet in Hilversum zelf kunnen komen wonen?
  • Het welzijn in de buurten; iedereen wil heus een steentje bijdragen aan veilige wijken. Maar daar waar zorg en ondersteuning nodig is, daar moet het goed geregeld worden door de gemeente, op een laagdrempelige manier, met voorzieningen die voor iedereen toegankelijk zijn.

Die boodschap hebben we de afgelopen maanden met heel veel plezier en energie uitgedragen. En de komende vier jaar mag u van ons, vijfkoppige fractie, verwachten dat we deze zaken in de raad met vasthoudendheid gaan verwezenlijken.

Maar voor nu; dit weekend genieten we van onze winst. Heel veel dank aan alle vrijwilligers die de stem van GroenLinks luid en duidelijk hebben laten horen in Hilversum en heel veel dank aan al die stemmers die ons hun vertrouwen hebben gegeven.

Jan Kastje, Marleen Remmers