Groenlinks Hilversum was bij de klimaatmars op vrijdag 27 september. Met een kleine 10 mensen gingen we op pad vrijdagochtend vanaf Hilversum Centraal. Al in de eerste trein naar Utrecht was het duidelijk drukker en groener. De sfeer zat er goed in. Gelukkig, want in Utrecht werd het zo druk dat elke meter in de trein bezet was met mensen. Iedereen praatte met elkaar, er werd al vrolijk gediscussieerd/gedebatteerd en er werden nieuwe ideeën gedeeld over wat je zelf kan doen voor het klimaat onder de noemer #watdoejij?

Aangekomen in Den Haag was het duidelijk; wij nemen vandaag met zijn allen deze stad over. En dat hebben we ook gedaan. Wat waren er veel mensen. Het moment dat we weer terug de Korte Voorhout op liepen en de stroom mensen naast ons zagen die nog de eerste lus moesten doen wisten we het zeker; deze dag gaat impact maken! Tussen de scanderende (meestal) jongeren, liepen we trots met ons Hilversum bord om hoog. Want de tijd voor verandering begint hier. Er moet nog veel gebeuren, maar vrijdag hebben we samen laten zien dat we er niet alleen voor staan en dat de beweging groeiend is. 

Na de ronde afgemaakt te hebben gingen we allemaal weer onze eigen weg; naar het malieveld voor de eind speeches, terug naar huis en één van ons was zo fanatiek dat hij nog een ronde ging maken! In de trein konden we maar één ding bedenken; dit hebben we goed gedaan. De volgende keer zijn we er weer bij. Doe jij ook mee dan?