Donderdag 15 oktober kwamen de leden van GroenLinks Hilversum en GroenLinks Wijdemeren bij elkaar om het samengaan van de twee afdelingen te bespreken. Het afgelopen jaar is de mogelijkheid voor een fusie onderzocht en dit heeft geresulteerd in een fusievoorstel dat unaniem door beide ledenvergaderingen aangenomen is.

De belangrijkste reden voor het samengaan van de twee afdelingen is het vergroten van de slagkracht. Er ontstaat een grotere afdeling, die de komende jaren GroenLinks in beide gemeentes verder kan positioneren. Hilversum en Wijdemeren zijn naar aard en ligging daarbij logische partners.  In de regio Gooi- en vechtstreek zijn er meer afdelingen die een aantal gemeentes bevatten, zoals  de afdelingen Huizen/Laren/Blaricum en Naarden/Bussum. De fusie tussen Hilversum en Wijdemeren neemt niet weg dat er gestreefd wordt naar versteviging van de samenwerking binnen alle Gooise afdelingen.

Nadat de leden van beide afdelingen akkoord waren met de fusie is door de gezamenlijke vergadering ook een nieuw bestuur gekozen. Voorzitter van de nieuwe afdeling wordt Johan van Damme. Hij is voormalig fractievoorzitter in Hilversum en was al voorzitter van de afdeling. Felix Flameling, de aftredende voorzitter van de afdeling Wijdemeren wordt het bestuurslid  dat de contacten met de twee fracties zal onderhouden. Het bestuur bestaat verder uit Mounir Fattal (secretaris) en Marcel van Breemen (penningmeester). Er is nog een vacature in het bestuur voor een ledenmanager.