"De maximumsnelheid van de A27 tussen Hilversum en Utrecht verlagen van 120 km/uur tot 100 km/uur vermindert de uitstoot van schadelijke stoffen en het geluidsniveau van het wegverkeer. Een snelheid van 100km/uur is bovendien veiliger en zorgt voor een betere doorstroming, doordat de het snelheidsverschil tussen vracht- en personenauto’s kleiner is." Dat zegt GroenLinks-raadslid Frank Kool.

Kool stelt woensdagavond vragen aan verkeerswethouder Annette Wolthers en wil dat het college van Hilversum zich aansluit bij het initiatief van wethouder André Landwehr (VVD) uit de gemeente De Bilt. Landwehr stelt voor om de maximumsnelheid op de A27 tussen Utrecht en Hilversum te verlagen van 120 km/uur naar 100 km/uur. Eerder wist Landwehr bij het Ministerie een dergelijke verlaging succesvol te bepleiten voor de A27 tussen Vianen en Utrecht. Hij is zeer gemotiveerd om zich in te zetten voor eenzelfde snelheidsbeperking tussen Utrecht en Hilversum.

De wethouder van Utrecht Lot van Hooijdonk (GroenLinks) heeft zich inmiddels als bondgenoot en medestrijder bij André Landwehr aangesloten.