'Het standpunt van GroenLinks is nog steeds dat een ongedeeld Cocon aan de Neuweg moet blijven.' Dat was het betoog dat lijsttrekker Jan Kastje hield tijdens de opnamen voor de tweede aflevering van Het Politiek Café in Grand Café Gooiland. 'Er is in de Bloemenbuurt niet of nauwelijks sprake van incidenten. Het kan toch niet zo zijn dat we de daklozen coute-que-coute verbannen naar buiten de stad.'

Jan Kastje ging gisterenavond in debat met Erik Boog (D'66) en Jan de Wit (CU) over de Cocon, tijdens de opnamen voor de tweede aflevering van het Politiek Café dat lokale zender RTi later deze week uitzendt. Het standpunt van GroenLinks wijkt duidelijk af van de andere partijen in Hilversum. GroenLinks vindt dat de Cocon op de huidige plek moet blijven omdat een splitsing van functies en een nieuw gebouw alleen maar leiden tot versnippering van hulpverlening (en geld).

D'66 vindt bovenal dat de afspraken met de Bloemenbuurt nagekomen dienen te worden. 'Vervolgens moeten we komen tot een stabiele situatie.' Maar volgens GroenLinks is die er al terwijl we nu na een onderzoek van wel 80 locaties wel kunnen vaststellen dat er geen buurt in Hilversum is die ruimte wil maken voor de Cocon. Dat op zich is overigens een schande.

Ook de Christen Unie vindt dat de afspraak met de buurt bovenal gaat, wat het ook moet kosten. Deze partij wil eerst nog een integrale studie laten uitvoeren naar de wijze waarop een nieuwe locatie te realiseren valt. Zij willen zich baseren op voorbeelden uit Utrecht. GroenLinks vindt dat er al genoeg onderzocht is. Er is genoeg gesolt.

Andere onderwerpen tijdens het Politiek Café waren 'het Ziekenhuis' en 'Bouwen in Hilversum'.