De drie winnende initiatieven Groene Lintje 2016
De drie winnende initiatieven Groene Lintje 2016

Wie nomineer jij dit jaar voor het Groen Lintje?

Ook dit jaar organiseert GroenLinks weer samen met de Gooi en Eembode de uitreiking van de Groene Lintjes. De komende weken gaan wij weer op zoek naar duurzame en groene initiatieven die het verdienen om in het zonnetje gezet te worden. Weet jij zo'n initiatief? Nomineer deze dan voor het Groene Lintje!

Elk jaar vindt rond wereldmilieudag in Hilversum de uitreiking van het Groene Lintje plaats. Dit jaar doen wij dat op zondag 4 juni. Een feestje voor iedereen die in Hilversum duurzaamheid belangrijk vindt. Ook vorig jaar hadden wij weer drie verrassende winnaars Deze waren:

  • Wietze Bakker en Remy van Baal van CSA-LandinZicht. Een initiatief waarbij mensen een oogstaandeel kopen bij een bedrijf en dan 1 keer per week hun eigen groenten komen oogsten.
  • Golfpark Spandersbosch als beheerder van een prachtig terrein grensend aan de natuurbrug bij Crailo. Zij doen dit op een zeer natuurvriendelijke en milieubewuste manier.
  • Jogchum Kooi die zich al jaren samen met zijn echtgenote in de weer met het energiezuinig maken van woningen en ook initiatiefnemer is van de zonnepanelen die op de Bethlehemkerk geplaatst zijn.

Ook dit jaar kunnen inwoners van Hilversum weer duurzame of groene initiatieven nomineren. Dit kun je doen door een mail te sturen naar fractie@groenlinks-hilversum.nl of naar redactie.hilversum@gooieneembode.nl. Geef daarbij duidelijk aan waarom jij vind dat deze persoon, bedrijf of initiatief volgens jou in aanmerking komt voor het Groene Lintje. De inzendingen worden beoordeeld op enkele criteria. Zoals, is het vernieuwend voor Hilversum of inspireert het om ook mee te doen aan een duurzaam en groen Hilversum.

De uitreiking zal traditiegetrouw weer plaats vinden op het terras van Puur Smaeck in de Biersteeg in Hilversum.