Wie is Jolieke

Ik ben opgegroeid in Hilversum. Tijdens mijn studie heb ik in en rond Utrecht gewoond, maar ben hier weer teruggekeerd; door de prachtige groene omgeving en centrale ligging. Maar vooral ook door de eigenschappen van een stad met alle levendigheid en activiteit die daarbij hoort, gecombineerd met een “dorps” gevoel waar je als individu gezien wordt en iets toe te voegen hebt.

Ik werk als projectmanager in de communicatie en marktonderzoek. Hierbij ben ik elke dag op zoek naar de verhalen en meningen van mensen; gewone mensen met bijzondere verhalen. Door naar elkaar te luisteren en samen te werken, kunnen we echt verandering teweeg brengen. 

Hier sta ik voor

Ik geloof in de kracht van mensen, van optimisme en van actie. Je hoeft niet overal heel veel verstand van te hebben om iets bij te kunnen dragen; door te kijken vanuit verschillende perspectieven en ervaringen is ieders bijdrage van waarde. Juist lokaal kan je heel veel invloed hebben. Dat vind ik terug bij GroenLinks; ambitie en idealen, maar vooral ook praktische oplossingen. Want een visie alleen is niet genoeg; als we samen aan een duurzame toekomst willen bouwen, moeten we vooral ook doen. Groot denken, klein beginnen. 

Als inwoner ben ik graag betrokken bij de gemeente en wil ik bijdragen aan de community waarin ik woon. Het heeft me verrast hoeveel je kunt toevoegen aan een lokale beweging, hoe klein of hoe groot je dat ook wil doen. En hoe enorm je betrokkenheid gewaardeerd wordt. Door mijn talent voor organisatie en mijn passie voor het verbinden van mensen, wil ik meehelpen om onze gedeelde waarden te vertalen in praktische situaties. Hier ben ik mee begonnen als lid van het campagneteam, en later als algemeen bestuurslid. Inmiddels mag ik mijn talenten inzetten als secretaris en hoop ik in die rol nog verder te kunnen bijdragen. Bijvoorbeeld door het organiseren van de ALV en het beheren van ledengegevens. Maar ook met het organiseren van activiteiten voor (nieuwe) leden, en door te staan voor diversiteit en het verbinden van verschillende achtergronden en generaties.