Ik ben Marleen Remmers, sinds 2011 lid van GroenLinks en sinds 2014 lid van de gemeenteraad. Ik woon sinds 1993 in Hilversum met veel plezier; eerst met mijn gezin (man en drie kinderen) en nu nog met man (en kat). Door de combinatie van mijn baan (bestuurder in het primair onderwijs) en het gemeenteraadslidmaatschap zijn mijn hobbies een beetje verwaarloosd. Ik probeerde Italiaans te leren en sportte graag. Dat eerste bleek veel moeilijker dan verwacht, en dat sporten schiet er tegenwoordig vaak bij in. Om toch in beweging te blijven fiets ik zoveel als mogelijk naar mijn werk (in Zeist). En gelukkig heb ik nog tijd om te lezen. Onze culturele parels, de Vorstin, het filmtheater en het museum bezoek ik met regelmaat. Een wandeling over de hei, een terrasje in Loosdrecht, winkelen op de Gijsbrecht; we wonen in een prachtig dorp!

Toen ik in 2013 actief werd in de politiek had ik niet de ambitie om daar negen jaar later nog mee bezig te zijn. Maar, net zoals veel van mijn collega’s, lijkt politieke activiteit wel enigszins verslavend. Als gemeenteraadslid heb je de kans om met veel mensen en instellingen kennis te maken. Daardoor leer je je leefomgeving nog beter kennen. En nu, negen jaar later, ben ik opnieuw beëdigd als raadslid. Als GroenLinkser heb ik grote zorgen over onze omgang met de aarde. Op lokaal gebied; wat kunnen wij zelf doen om onze belasting voor het milieu te verminderen. Ook zie ik de toegenomen kansenongelijkheid. Die was er al voor de coronapandemie, maar de verschillen zijn groter en zichtbaarder geworden. Het reguliere onderwijs verkleint die verschillen in onvoldoende mate; voor sommige ouders is bijles, cito of examentraining te betalen. Voor anderen niet. Ook voor het bouwen van meer woningen in Hilversum maak ik me hard; ons landelijke woonprobleem is enorm. En wij moeten ons eigen Hilversumse steentje bijdragen aan de oplossing; dus, meer bouwen.

Met 36 collega’s in de raad praat ik daarover. En over nog veel meer: onderwijsgebouwen, fietsen in het centrum, autogebruik terugdringen, enz. enz. Allemaal onderwerpen die alle Hilversummers raken. Ik praat graag in Helder Hilversums; in duidelijke taal en wat mij betreft: in kortere vergaderingen.