De wereld is in 2017 9000 miljard euro rijker geworden en 82% procent daarvan gaat naar de rijkste 1% van de wereldbevolking. Er komt door grote droogte bijna geen water meer uit de kraan in Kaapstad. Zomaar twee artikelen die de afgelopen tijd voorbij kwamen op de NOS.

Dit soort berichten laten zien dat het echt anders moet. Want hoe kan het zijn dat zoveel mensen zuchten onder de gevolgen van armoede terwijl de miljardairs alsmaar rijker worden? En hoe kan het dat we kibbelen over maatregelen rond klimaatverandering terwijl de gevolgen in bijvoorbeeld Zuid-Afrika al heel duidelijk zijn?

GroenLinks vindt dat het tijd is voor verandering. Wij staan voor een samenleving waarin iedereen meetelt, waarin we verder kijken dan individuele belangen, elkaar steunen en waarin we beseffen dat we niet de laatste generatie zijn op deze wereld en dat we de wereld goed moeten achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen.

En de verandering begint dicht bij huis in ons eigen Hilversum! GroenLinks gaat voor een zorgzaam en duurzaam Hilversum waar ook jongeren hun plek kunnen vinden en iedereen zijn of haar leven kan leiden op de manier waarop je dat zelf wilt.

Jongerenwoningen

GroenLinks wil 1000 nieuwe jongerenwoningen in Hilversum. Jongeren willen graag in Hilversum wonen maar worden weggejaagd door de hoge huizenprijzen Jongeren zorgen voor een levendig Hilversum en zijn daarnaast de komende jaren keihard nodig: in de zorg, in de winkels, op het mediapark, overal. Daarom wil GroenLinks 1000 nieuwe en betaalbare jongerenwoningen in Hilversum.

Duurzaamheid

GroenLinks wil zonnepanelen op alle daken, een gasloos Hilversum in 2040 en meer groen in de wijken. Klimaatverandering tegengaan begint in Hilversum en laten we daar nu met zijn allen de schouders onder zetten.

Zorgzaamheid

GroenLinks wil investeren in zorg en welzijn voor alle Hilversummers. Of het nu gaat om schuldhulpverlening, jeugdzorg, huishoudelijke hulp of het tegengaan van eenzaamheid. Iedereen die dat nodig hebt moet van de gemeente een steuntje in de rug kunnen krijgen. De ondersteuning van mensen moet dicht bij huis in de eigen wijk geregeld worden zodat het kan worden afgestemd op de wensen van de mensen in de wijk. Geen enkele wijk is namelijk hetzelfde. Daarom wil GroenLinks in iedere wijk (naar het voorbeeld van Noord) een Lopes Dias. Een plek in de wijk waar mensen elkaar kunnen ontmoeten en terecht kunnen voor de ondersteuning die ze nodig hebben.

In ons verkiezingsprogramma kun je nog veel meer lezen over onze plannen voor Hilversum in de komende jaren.

Stem 21 maart GroenLinks!