Dus trek je wandelschoenen aan, en ga op pad in eigen woonplaats, door de ogen van GroenLinks Hilversum. Klik hieronder bij elke route op "lees meer" voor de routebeschrijving en toelichting.
Je vind alle locaties ook hier op Google Maps. Wil je de routes liever op papier bij de hand houden? Klik dan hier voor een PDF. 

Sommige locaties zijn ook te zien in de filmpjes over onze kandidaten! Bekijk hier bijvoorbeeld Jos bij de Oude Haven, Laurens op de Kerkbrink, Willemijn op de Hoorneboegse Heide, en Reijer in Anna’s Hoeve.

Centrumroute (2 km)

We beginnen met een wandeling door hartje Hilversum, in het dorp. 
Let op, het startpunt en het eindpunt van deze route zijn verschillende plaatsen, dus het is geen rondje.
Bekijk hier een interactieve routebeschrijving op Google Maps.

Wandelroute door het centrum
Wandelroute over de Hoorneboegse Heide

Hoorneboegse Heide (2 km)

Ten zuiden van de stad vinden we de Hoorneboegse Heide, een populair gebied bij veel van onze kandidaten.
Bekijk hier een interactieve routebeschrijving op Google Maps.

Richting Hilversumse Meent

Ook in het westen vind je mooie natuur. Aan de rand van het Spanderswoud kom je hier op de favoriete plek van Chiel, moestuincomplex de Driest. Ter hoogte van het Ankeveensepad vind je hier een gezellige volkstuin waar mensen samenkomen. Chiel: “Hier kom ik in moeder Aarde wroeten en heerlijke biologisch geteelde groenten en bloemen te zien opgroeien en soms ook te verorberen. Tijdens het werken hoor je allerlei vogelgeluiden een verademing. Daarnaast ben ik ook graag figuurlijk aan het ‘bomen’ over allerlei onderwerpen met collega tuinders.”

Monnikenberg en Hilversums Wasmeer (2 km)

Om de stilte op te zoeken en Hilversum te ervaren zoals Dudok onze Tuinstad heeft bedacht, ga je naar Monnikenberg en het Hilversums Wasmeer.
Bekijk hier een interactieve routebeschrijving op Google Maps.

Wandelroute door Monnikenberg en Hilversums Wasmeer
Wandelroute door Anna's Hoeve

Anna’s Hoeve (3 km)

In het oosten van Hilversum ligt Anna’s Hoeve, een nieuwe wijk op de rand van stad en natuur. Deze wandeling start op een centraal punt: de parkeerplaats langs de Weg over Anna’s Hoeve. Je kunt naar natuurlijk ook je fiets parkeren. Je kunt deze wandeling ook op elk ander punt van de route starten.
Bekijk hier een interactieve routebeschrijving op Google Maps.